Tid til at træne i hverdagen – Del 2

få mere tid til at træne i hverdagen

Dette er anden del af serien “Tid til at træne i hverdagen”. Hvis du ikke har læst del 1, kan du læse den her.

Den årlige lønforhandling!

Nogle steder forhandler man løn, andre steder dikterer man løn. Men i alle tilfælde har du mulighed for at forhandle med din leder. Måske det kunne være en ide at prøve at forhandle 1-2 timers ugentlig tid til at træne i din arbejdstid!! Her ville du få mulighed for, at få et afbræk i arbejdsdagen og din arbejdsgiver vil få en mere motiveret og frisk medarbejder tilbage på kontoret / arbejdspladsen. Flere arbejdspladser har endda trænings- og omklædningsfaciliteter på stedet eller lige uden for døren. Eller du kan indlægge træningen fra morgenen af inden du møder ind. Så prøv om du kan forhandle 1-2 træningspas ind i din arbejdstid næste gang. Måske ved at give afkald på hele eller dele af lønforhøjelsen.

Tid til at træne – træn hjemme, træn sammen

Jeg er en varm fortaler for hjemmetræning. Det er billigt, det er tidsbesparende og det er lettere. Du skal ikke bruge tid på at komme ud af døren ned i fitnesscentret og hjem igen. Du skal bare gå ind i dit træningsrum, eller finde din måtte, elastikker, vægte og/eller bænk frem og så gå i gang med at træne. Spildtiden er minimal, og hvis I træner indenfor kan I træne sammen. De penge du spare på et fitnessabonnement kan du bruge på en spinningscykel, et par håndvægte og en bænk. Og så kan du jo også sætte et fjernsyn op, hvis der ikke er et i forvejen, og du kan se din ynglingsserie imens. Hvis I begge træner, så vil I kunne snakke sammen og lægge planer og få aftaler på plads. Det er win win. Så udeluk ikke hjemmetræning, selvom du bor i et mindre hus eller i en lejlighed. Du vil kunne læse mere om hjemmetræning og alle dets fordele her.

Skemalæg din træning

Det sidste punkt er planlægning og skemalægning af træningen. For de fleste er det lettere, at få gennemført noget, når det er planlagt. Og det samme gør sig gældende for træning. Hvis du skemalægger træningen på ugens dage, så har du mulighed for at ”bane” nervebanerne tidligt på dagen og klargøre hjerne og muskler. Min egen oplevelse med planlægning er, at det er lettere at få trænet, selvom du er træt og sværere at springe fra i sidste øjeblik.

Men at skemalægge sin træning virker jo bedst, når man har et overblik over, hvornår du har tiden til rådighed. Og her skal du jo så kigge på ovenstående og udvælge, hvad der passer bedst til dig, få skrevet det ned og lavet det synligt.

Tid til at træne – Sådan!!!!

Mange af forslagene tager højde for, at vi som forældre gerne vil have tid sammen (uden børn) og at det virkeligt er vigtigt, for at få vores hverdag til at hænge sammen. Hvis træningen kan finde sted inden klokken 20 så kan den foregå alene. Men ligger den efter klokken 20, så er det en mulighed at træne sammen.

Så kan vi stadig bruge tid sammen – dog mindre i sofaen.

Tid er kostbar – men det er DU også.

Så husk: Opprioriter dig selv og din krop – nedprioriter dit indre sofadyr og Tv/mobil/computer det er vejen frem

KOM NU FOR FAEN.

Er du klar til at gå i gang?

Har du brug for lidt hjælp til at komme i gang med din træning? Så hent herunder din træningsmanager (både som Excel og PDF).

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Inden du smutter helt!

Husk at tilmelde dig
5 tips til sunde børn

5 steps til sunde børn

Hjemmesiden bruger cookies - Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.