Hjemmetræning hvorfor og hvordan?

hvorfor og hvordan hjemmetræning

Hvorfor hjemmetræning?

Bruger du hjemmetræning? Der er rigtig mange danskere som vælger at styrketræne og cirkeltræne i fitnesscenter eller lokaler som er fyldt med maskiner og træningsredskaber, men det behøver ikke nødvendigvis at være den eneste løsning for dig. Du kan også vælge at træne hjemme, enten delvist eller helt. Men hvorfor skulle du egentligt gøre det?
Når dine træningsredskaber er lige ved hånden, så kan det for nogle være lettere at få trænet!

Derfor hjemmetræning!

  • Du behøver ikke pakke træningstaske og køre/cykle ned i træningscentret for at klæde om, inden du er klar til at træne. Hvis du træner hjemme skal du bare skifte tøj.
  • Hvis du har børn hjemme, så har du under træningen mulighed for stadig at være tilstede og måske vil børnene endda deltage i træningen. Det gør mine nogle gange.
  • Måske bryder du dig ikke om at komme i fitnesscentre og skulle svede med mange andre mennesker, og lugte til andres sved.
  • Du er ikke underlagt åbningstider og interne retningslinjer. Dit hjemmetræningscenter har altid åbent. Så du bestemmer 100 %.
  • Hvis du er alene med børnene kan du stadig træne. Du behøver ikke først finde en babysitter, for du er jo til stede. 
  • Du kan stadig holde øje med maden eller se et afsnit af din ynglingsserie, mens du træner.
  • Det kan gøres billigt og stadigt være yderst effektivt.
Sofa og træning i samme hus

Nyd en kop kaffe med træningen

Opbygning af dit træningsområde

Opbygning af hjemmetræningsfacilitet er helt individuel. Selv har jeg inddraget en del af vores udestue/væksthus. Det betyder, at jeg i forår- og sommerhalvåret træner mellem peberfrugt-, tomat- og agurkeplanter og i efterår/vinter træner i kulde mellem havemøbler og grill. Men det er her jeg har plads til min bænk, vægte og træningsmåtter, og jeg har det fint med det. Desuden kan jeg kigge ud i haven, mens jeg sveder. Men hvad har DU behov for til din hjemmetræning? Det skal du gøre op med dig selv, før du bestemmer dig for hvad du går efter.

Hvis du vil have større maskiner som romaskine, eller spinningscykel, som er svære at gemme væk så vil de fleste foretrække, at have det et afsides sted i huset. Et sted, hvor det ikke står frit fremme. Hvis du derimod vil træne primært med måtte, elastikker og egen vægt – ja så betyder det, at du reelt kan bruge alle rum. Men husk, at du skal have det godt, når du træner i rummet. Men så er det måske noget andet der bestemmer. Nogle vil gerne høre høj musik eller se tv, når de træner. Andre tager bare playliste fra telefonen og ind i ørerne via headset’et og så kan de træne i alle rum. Nogle behøver kun plads til en, hvor andre gerne vil træne sammen, så der skal være plads til to.

Dette skal du passe på med i forhold til hjemmetræning!

Mange vælger at træne i stuen, som ofte er et større rum centralt placeret i huset. Dette kan have sine fordele:

1) Der er et tv og du vil kunne se serier eller andet, mens du træner.

2) Her kan du bedst være tilstede, hvis du samtidigt skal styre maden eller børnene. Men det er langtfra altid en succes.

Hvis hjemmetræning foregår i stuen skal du være opmærksom på et par ting. Der kan ofte være andre i stuen eller foregå noget i stuen, som kan tage din opmærksomhed væk fra træningen og derved ødelægge din effektivitet. Og det er rigtig irriterende, når du nu i forvejen har for “lidt” tid. Er du ikke god til at rydde op, er stuen nok heller ikke det bedste valg, da man ofte lige kommer til at lade træningsmåtten, elastikkerne eller håndvægtene ligge, hvor de er. Og hvis du tænker, at du ikke bliver træt af at flytte dine træningsmaskiner fra rum til rum og kun vil have dem i stuen når du træner, ja så er risikoen at du nogle gange glemmer at sætte tingene på plads igen. Men er du god til at rydde op, er fantastisk til at fastholde koncentrationen og god til at fokusere, selvom børnene render rundt omkring dig eller din bedre halvdel sidder i sofaen og ser tv, og du sætter pasta over og damper kartofler imellem sættene – ja så er det nok okay, at du bruger stuen som base for din hjemmetræning. 🙂

Så dette skal du overveje før du går i gang med at træne hjemme!

  • Hvilken træningsform/forme vil du primært bruge? (Er det vægttræning, elastiktræning, coretræning, og er det sæt eller cirkler du vil køre.)
  • Hvilket form for udstyr vil du benytte under træningen, har du allerede noget hjemme og er det større maskiner eller alt samme mindre træningsredskaber du let kan flytte rundt på og gemme væk.
  • Har du behov for at bruge medier, når du træner såsom tv, telefon, radio, ipad. (skal du kunne komme på nettet)
  • Er du god til rydde op efter dig?
  • Er du god til at fastholde din kocentration og være effektiv selv når du bliver forstyrret?

Når du har styr på ovenstående kan du begynde at lave nogle konkrete overvejelser og tage en beslutning ift hvor du vil placere dit trænings rum og dine remedier.

Rigtig god fornøjelse – Med indretningen og træning.

Tak for din tilmelding til din styrketræningsmanager.

Vil du i gang med styrketræning? Så hent herunder din træningsmanager (både som Excel og PDF).

Del indlægget

3 kommentarer til “Hjemmetræning hvorfor og hvordan?”

  1. Pingback: Tid til træning i hverdagen - Hvordan? - Moller Merrild

  2. Pingback: Hjemmetræning det første år i form af styrketræning og fitness

  3. Pingback: Tid til at træne i hverdagen - Del 2 - Moller Merrild

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Inden du smutter helt!

Husk at tilmelde dig
5 tips til sunde børn

5 steps til sunde børn