Nyt år, Ny start: Kom godt i gang med nye vaner og fasthold dem.

Kom godt i gang med nye vaner og fasthold dem.

Fik du lavet nogle nytårsfortsæt? Og skal du i gang med at skabe nye vaner, for at hjælpe med at nå dit nytårsfortsæt?

At begynde på nye vaner kan godt være svært, men med tålmodighed og øvelse kan du komme godt i mål.

Hvem har ikke prøvet, at sidde nytårsaften, og beslutte sig for et nytårsfortsæt – for så kun en måned (eller måske endda kun nogle uger) inde i det nye år, at opdage, at man allerede er tilbage i den “gamle” gænge med de gamle vaner?

SL3F – De 5 steps til at komme i mål med dine nye vaner

Hvis du er klar til at komme godt i mål med dine nye fortsæt for i år, vil jeg herunder præsentere dig for SL3F.

SL3F er 5 steps, som vil hjælpe med, at udvikle og vedligeholde vedvarende vaner, som er afgørende for at nå dine mål.

 1. Sæt mål
 2. Lav en plan
 3. Følg op
 4. Få support
 5. Fejr dine sejre

1. Sæt dine mål

opnå nye vaner ved først at sætte mål

At sætte konkrete og realistiske mål er essentiel, hvis du vil opnå succes, lige meget hvilket mål det drejer sig om. Det er vigtigt, at opstille nogle opnåelige milepæle, som kan hjælpe dig med at være motiveret og holde dig på sporet, så du opnår dine mål.

Ved at sætte realistiske mål, der er specifikke og målbare, sikrer du, at du kan tracke og måle dine fremskridt undervejs. Dette hjælper også med, at holde dig ansvarlig og motiveret til at fortsætte med at stræbe mod dit slutmål. Derudover vil det, at sætte klare og realistiske mål, hjælpe dig med at prioritere opgaver og fokusere din energi på det vigtigste. Dette vil være med til at sikre, at du udnytter din tid og dine ressourcer på den mest effektive måde.

Tips til at sætte opnåelige mål

At sætte mål kan være en god måde, til at holde fokus og motivation oppe. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at identificere mål, der er rigtige for dig:

 1. Start med at reflektere over, hvad du ønsker at opnå i dit liv. Lav en brainstorm over dine langsigtede drømme og ambitioner.
 2. Fokuser på dine værdier og hvad der er vigtigt for dig. Spørg dig selv, hvad du ønsker at opnå, som vil bringe dig tættere på at efterleve dine værdier.
 3. Opdel dine langsigtede mål i mindre, mere opnåelige mål. Dette kan hjælpe dig med at forblive fokuseret og motiveret.
 4. Sæt mål, der er specifikke og målbare. Dette vil hjælpe dig med at spore dine fremskridt og holde dig på sporet.
 5. Sørg for, at dine mål er realistiske og opnåelige. Sæt dig selv op til succes ved at sætte mål, som du ved, du kan nå.

2. Lav en plan for dine nye vaner og hold dig til den

Lav en plan for dine nye vaner og hold dig til den

At skabe nye vaner er en væsentlig del af personlig vækst og udvikling. Planlægning hjælper dig med, at nedbryde de nødvendige trin, som du skal igennem for at nå dit/dine mål. Og det giver dig en køreplan, du kan følge. Ved at tage dig tid til at planlægge, er der større sandsynlighed for, at du forbliver fokuseret og motiveret, til at nå dit mål.

At have en plan giver dig også mulighed for at identificere eventuelle “vejspærringer og sidespring”. Og du kan så justere i forhold til det. Planlægning hjælper dig med at sætte realistiske forventninger til dig selv og til at måle dine fremskridt undervejs.

Endelig er planlægning en fantastisk måde at opbygge ansvarlighed og sikre, at du holder dig på sporet for at nå dine mål.

Tips til at lave en plan og holde dig til den

Det kan være svært at lave en plan og holde sig til den, men med fokus og beslutsomhed kan du få det til at ske!

Her er nogle tips til at hjælpe dig med at oprette og holde fast i din plan:

 1. Skriv din plan ned. Tag dig tid til at skrive detaljerne i din plan, herunder specifikke trin og deadlines. Det vil hjælpe dig med at holde fokus og være organiseret.
 2. Opdel store opgaver i mindre, mere overskuelige opgaver. Dette vil hjælpe dig med at nedbryde opgaven i opnåelige trin og gøre det lettere at holde dig på sporet.
 3. Sæt realistiske mål og deadlines. Det er vigtigt at sætte mål, der er opnåelige, og deadlines, som du realistisk kan overholde.

3. Følg op på dine fremskridt

Følg op på dine fremskridt

At tracke dine fremskridt er en vigtig vane at have, hvis du ønsker at nå dine mål. At have en måde at måle, hvor langt du er nået, kan være med til at motivere dig til at fortsætte, og også give dig indsigt i, hvor du skal fokusere din indsats. Det kan også hjælpe dig med at identificere områder, hvor du har brug for at foretage justeringer af din plan. At tracke dine fremskridt kan hjælpe dig med at holde styr på retningen og sikre, at du får mest muligt ud af din tid og indsats.

Tips til at følge op på dine fremskridt

At tracke dine fremskridt kan være en fantastisk måde at forblive motiveret og finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig. Her er nogle tips til at hjælpe dig i gang:

 1. Før en dagbog eller log over dine fremskridt. (eller brug en habit tracker)
 2. Tag dig tid til at reflektere over dine fremskridt og juster din plan i overensstemmelse hermed.

4. Få et supportsystem

Få et supportsystem

At have et støttesystem/supportsystem er utrolig vigtigt, når det kommer til at udvikle nye vaner. At have mennesker omkring dig, der tror på dig og som opmuntrer dig, kan hjælpe dig med at forblive motiveret og konsekvent i din indsats. De kan give feedback og råd om, hvordan du kan foretage ændringer. Og de kan hjælpe dig med, at holde dig ansvarlig overfor at nå dine mål. Derudover kan det være utrolig givende, at have nogen at dele dine succeser med. At have et supportsystem kan hjælpe dig med at holde styr på retningen og gøre det nemmere og mere behageligt at skabe og implementere nye vaner.

Tips til at få et supportsystem

At finde den rigtige support og støtte kan være en udfordrende proces, men det er det værd i sidste ende. Der er herunder et par tips til at finde den rigtige support.

 1. Brug lidt tid på at reflektere over, hvilken type støtte du har brug for. Tænk over, hvilke slags udfordringer du står over for, og hvilken form for hjælp der ville være mest gavnlig for dig.
 2. Når du har identificeret den type støtte, du har brug for, kan du kontakte dit lokalsamfund. Der kan være organisationer eller enkeltpersoner, der har specialiseret sig i at yde den type støtte, du har brug for.
 3. Måske du vil se nærmere på onlineressourcer, som supportgrupper eller fora, der kan forbinde dig med andre, der kan have lignende problemer.
 4. Vær ikke bange for at kontakte venner og familie for at få råd og støtte. De kan muligvis hjælpe eller pege dig i den rigtige retning.

Med lidt refleksion og indsats burde du være i stand til at finde den rigtige supprt til dine behov.

5. Fejr dine sejre mens du implementerer dine nye vaner

Fejr dine sejre mens du implementerer dine nye vaner

At fejre dine sejre er en vigtig del af egenomsorg og kan hjælpe med at motivere og give dig energi til at blive ved med at forfølge dine nye vaner og mål. Det kan også hjælpe med at minde dig om dine fremskridt og værdien af ​​dit hårde arbejde. At fejre dine succeser, uanset hvor store eller små de er, kan være med til at booste din selvtillid og få dig til at føle dig stolt af dig selv. Det kan også være en god måde at dele dine succeser med venner og familie på og takke de mennesker, der har støttet dig undervejs. At fejre dine sejre kan være en stor kilde til glæde og kan hjælpe dig med at holde fokus på dine mål.

Tips til at fejre små og store sejre

At fejre små og store gevinster er en vigtig del af livet. Det hjælper dig med at forblive motiveret og anerkende dine præstationer. Her er et par ideer til at fejre sejre:

 1. Giv dig selv et skulderklap – Anerkend dit hårde arbejde og indsats ved at belønne dig selv med noget særligt.
 2. Fejr med venner – Inviter dine venner til at fejre med dig, uanset om det er en aften i byen eller en stille middag.
 3. Forkæl dig selv – Køb dig selv noget, du har ønsket dig.
 4. Gør noget særligt – Tag dig selv på en weekendtur eller tag en fridag for at lave noget sjovt.
 5. Hold en fest – Inviter dine venner og familie til at fejre det med dig.
 6. Tag en pause – Tag en pause fra dine almindelige aktiviteter og slap af.

Uanset hvordan du fejrer, er det vigtigt at anerkende dine sejre, uanset hvor små eller store de er. Fejr hver sejr og forbliv motiveret!

Er du klar til at komme i gang med dine nye vaner?

Hvis du nu er klar til at komme i gang med at arbejde med dine nye vaner og mål, så kan du måske have glæde af en “habit tracker”.

Du kan herunder hente en habit-tracker / mini-planner. Det er en PDF fil på 11 sider, hvor du blandt andet får én side til at lave din brainstorming over dine drømme/mål. Du får også 3 planlægningssider (månedlig, ugentlig og daglig).

Og så indeholder den også 2 sider, med henholdsvis en opgavetracker og en vanetracker. Og for at inspirere dig til lidt egenomsorg, er der også en 24 dages selv-pleje udfordring.

For at få adgang skal du tilmelde dig herunder, og du vil få filen sendt til din mail.

Tilmeld dig herunder

hent din habit tracker her, g kom godt i gang med dine nye vaner

Jeg håber, at du kommer godt i gang med dine nye vaner og at du når dine mål.

Del meget gerne herunder hvilket mål du har opstillet – så kan vi sammen følge op på dine fremdrift.

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Inden du smutter helt!

Husk at tilmelde dig
5 tips til sunde børn

5 steps til sunde børn