Tiden er kostbar – hvor finder jeg mere af den til træning i hverdagen?
Mangler du tid til træning i hverdagen og synes du det virker uoverskueligt? Så læs videre.
I indlægget her vil jeg give dig nogle ideer til, hvordan du finder tiden til at træne så du kan få mere overskud i den travle hverdag. Indlægget er det første ud af to. Det næste kommer om 14 dage.
Du kan også her læse om hjemmetræning
Den travle hverdag og de sene timer
Lad os bare se det i øjnene. Med job, små børn, hus og have så er der rigtig meget at se til og hverdagen bliver hurtig booket ud. Det som jeg ofte hører er, at det er træningen som bliver nedprioriteret.
Men når det er sagt er vi også mange, der skal se i øjnene, at det netop er et spørgsmål om prioritering. Men når vi først er kommet ind i en dårlig rytme og manglen på energi melder sig hver aften klokken 20, ja så er det rigtig svært at lave om på. For når du har været i gang 14 timer, så har du let ved at overtale dig selv til, at det faktisk er okay at bruge de næste 2-3 timer henslængt i sofaen, inden du skal i seng. Men den rytme skal brydes og det for, at du får mere energi, til at lave mere. Måske også nogle af de projekter, som du har lagt hen grundet manglende ”tid”/overskud.
Så herunder har jeg ikke taget det åbenlyse med, nemlig, at træne fra kl. 20-21, 3 aftener om ugen! Hvis du havde energi til det, så ville du være i gang.
Nej vi kigger på nogle andre alternative muligheder.
Så er det sengetid!
Første sted er sengetid for børnene. Putteritualet tager ofte tid. Fra man begynder med skift af ble, nattøj, tandbørstning, godnathistorie etc. og indtil børnene sover, kan der let gå 30-50 minutter.
Men hvis man vælger, at opdele putningen, så det kun er hver anden dag mor putter og hver anden dag far putter børnene, så vil vi her kunne ligge tre træningspas, styrketræning eller konditionstræning. Fordelene er, at det ikke går ud over jeres alene tid, som forældre, da den jo først kommer umiddelbart efter børnene er sovende. Og at den forældre, som putter, får noget mere kvalitetstid med børnene.
Hvis I allerede gør dette, men bruger tiden på at rydde op efter aftensmaden eller rydde op i stuen, etc.. Så træn i stedet og bagefter kan I SAMMEN rydde op. Her kan man som forældre godt få lidt kvalitetstid sammen, inden man fortsætter i sofaen med bog, te/kaffe, og serier. Kvalitetstid er ofte den I får sammen uden for sofaen.
Badet er en fornøjelse!
Et andet sted, hvor man kan dele det op er, når de små skal i bad. Her er det fint at være en til at holde øje, og hjælpe. Den anden forældre kan så trække i træningstøjet og bruge tiden til at træne. Måske kan det passe med, at man lige kan tage et bad, når de små er færdige. Dette kan dog godt kræve lidt koordinering med aftensmaden, alt efter hvornår de normalt bader. Men med forberedelse kommer du langt.
A-mennesker træner fra morgenen
Hvis du er A-menneske så er det en gylden mulighed, at stå op 30 minutter før de små og få trænet. Når du så er færdig kan du vække dem og tage et bad mens de stille vågner op og kommer ud af sengen. Det kan give en mere rolig morgen. Hvis du allerede bruger tiden på noget andet, f.eks. klargøring af morgenmad, så kan du hver anden aften klargøre dette inden du går i seng. Her er man lidt hurtigere fordi man netop – skal i seng. Der er også en del fordele ved at træne om morgenen, dem kan du læse om i et andet indlæg.
Fortsættelsen til træning i hverdagen følger
Om 14 dage vil du kunne læse anden del af indlægget. Her vil jeg komme med flere forslag til, hvordan du i en travl hverdag finder tid til at træne.
Vi ses.
1 kommentar til “Tid til træning i hverdagen – Hvordan?”
Pingback: Tid til at træne i hverdagen - Del 2 - Moller Merrild