Slankekur og træning eller Træning og slankekur!

Slankekur og træning eller Træning og slankekur!

Hvornår er motivationen størst – MÅSKE LIGE NU

Overvejer du at gå en gang med en slankekur?

Nu er sommeren på det højeste, de fleste har lige afsluttet deres ferie eller er midt i den. Vejret er varmt og dagene er lange og lyse. 

I denne periode har vi lettere ved at finde motivation til at gøre noget nyt. Når vi kommer tilbage efter ferie, bobler de fleste af mere energi og har lyst til at lave nogle forandringer, store eller små, i deres liv. Det er der ikke noget mærkeligt i. 

Dem som kender mere til hjernen end jeg, siger at det er fordi hjernen har haft ro i en periode og derved har vi haft mulighed for at overveje, tænke og tage lidt større og vigtigere beslutning. Derfor ser man også forholdsmæssigt flere skilsmisser efter ferier og flere opsigelser end ellers.

Slankekur eller kaloriekur!

slankekur eller kaloriekur

Men efter sommerferien og juleferien, som for de fleste er længere ferier, så er det også her, at rigtig mange beslutter at gøre noget ifht. deres vægt og livsstil. 

Det er ofte en større beslutning, som kræver tid og energi over en periode. Rigtig mange, især kvinder, vælger at begynde på en af de utallige slankekure som findes på nettet, i blade eller som der reklameres for i fjernsynet etc. 

Rigtig mange mænd vælger at gøre ……….. ingenting. 

Okay det er hårdt sagt men vi synes at det med slankekur er noget pjat og så kommer vi ikke altid i gang med noget overhovedet. 

Jeg kan ikke ligge skjul på, at min holdning til slankekure er, at den eneste som virker og er holdbar i længden er ” kaloriekuren”. Den er simpel. Du skal sørge for at forbrænde flere kalorier end du indtager – hver dag. Det er simpelt men bestemt langtfra let i et samfund, som det danske.

Fejl der oftest begåes med slankekur

typiske fejl i forhold til træning og slankekur

Første fejl

Du tager beslutningen om, at du vil starte på en slankekur for at tabe dig. 

Det vil måske lykkedes for dig at tabe dig, men for langt de fleste (næsten ALLE) er det ikke holdbart på længere sigt. 

Du vil formentlig være tilbage på din nuværende vægt igen om 6 mdr.

Anden fejl

En anden ting som ofte sker, når man vælger en slankekur er, at man prøver at time den, så man ikke lige skal til fester, festival eller familiekomsammen den første mdr. 

Ligger der en fødselsdag 2-3 uger ude i tiden kan det ske, at du aftaler med dig selv, eller en veninde at i starter op derefter. Det er anden fejl. 

Om 2-3 uger er meget af din energi og motivation forsvundet, da hverdagen igen har indfundet sig. Så bliver det meget sværere at komme i gang og står du alene med din udfordring, så er det virkeligt svært. 

Kom i gang med det samme.

Tredje fejl

Mange går i gang med en slankekur som det eneste og som den eneste. 

Jo flere gange du bliver fristet jo svære er det at holde. Og skal du så oveni købet lave mad til familien, som du ikke selv må spise. Det er tredje fejl.

Mulig løsning, som alternativ til slankekur

mulig løsning i stedet for slankekur

Glem alt om kur/slankekur. Gør noget andet når du har motivationen. Start med træning. Det er der flere fordele i.

Fordel 1

Du behøver ikke udskyde det 2-3 uger grundet fødselsdag eller Skanderborgfestival etc. Du kan gå i gang i dag.

Fordel 2

Motionen vil meget hurtigt give dig mere energi i hverdagen. 

Den ekstra energi kan du bruge på at indføre andre ting i dit liv, som du er motiveret for. F.eks slankekur (vil jeg dog ikke anbefale) eller at fjerne/erstatte nogle af de ting fra din hverdag, som indeholder flest tomme kalorier (eks. mad efter klokken 19:30).

Fordel 3

Du vil ikke hele tiden skulle undgå fristelser fra søde sager og fed mad. For du vil til at begynde med spise, som du har gjort tidligere. 

Når du er kommet godt i gang med motion (kondition– eller styrketræning) og har fået den ekstra energi i hverdagen, så kan du trinvis ændre de ting i din hverdag, som du gerne vil have ændret og tænk hele tiden på, at ændre de ting der kan give dig mest energi. For energi skaber motivation.

Er du interesseret i at læse mere om vores træningskoncepter?

Så kan du læse mere om dem her:

Held og lykke, og måske ses vi.

Vil du gerne motiveres til mere træning?

Her kan du få inspiration og 5 gode råd, som vil højne dine muligheder for succes.

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Inden du smutter helt!

Husk at tilmelde dig
5 tips til sunde børn

5 steps til sunde børn