Hvad kan en børnesundhedsvejleder hjælpe din familie med?

BaBees - Børnesundhed tættere på naturen

Du har måske ikke tidligere hørt om en børnesundhedsvejleder. Så du undrer dig måske over, hvad sådan én kan hjælpe med.

Overordnet set er det en vejleder, som kigger på hele barnet. For det er ikke nødvendigvis nok, kun at betragte ét område i vores hverdag, hvis vi skal finde årsagerne til børns symptomer og sygdomme.

Og som børnesundhedsvejleder, har jeg også fået en grundlæggende viden om og erfaring med, at vi faktisk KAN gøre en del selv, ved at kigge på vores hverdag og måske ændre enkelte ting. Det kunne være at udskifte nogle bestemte fødevarer med andre. Eller det kunne være at give nogle specifikke kosttilskud.

Men det kunne også være at finde løsninger i naturen.

Og så er mit store ønske, som børnesundhedsvejleder, at der kommer mere fokus på forebyggelse i stedet for behandling. 

Som børnesundhedsvejleder er jeg dog ikke uddannet indenfor medicin, og anbefaler selvfølgelig, hvis barnet fejler noget alvorligt, at det stadig også er vigtigt, at tage til lægen for at få barnet undersøgt.

Hvad jeg kan hjælpe med, som Børnesundhedsvejleder

Klik på et af emnerne herunder, for at læse mere.

Grundlæggende sundhed

Som børnesundhedsvejleder har jeg fået grundig baggrundsviden om, hvilke udfordringer børnefamilier står overfor i dag, og hvordan jeg kan vejlede bedst muligt i, at kunne navigere indenfor disse udfordringer.

Det er udfordringer, såsom vores fødevarer, livsstil, kultur, forurening, kemikalier mv.

Der er nemlig mange områder i vores hverdag, som har en stor betydning for vores egen, og især også vores børns sundhed.

Ernæring

Ernæring er vores krops brændstof, så det er derfor vigtigt (for at styrke barnets krop), at have fokus på, at barnet får den rette ernæring.

På uddannelsen har jeg derfor fået dybdegående viden om, hvad der er vigtigt for barnet krop og dens udvikling,

Hvilke fødevarer booster barnets krop, og hvilke kan være med til at give problemer?

Tarm og fordøjelse

Der kommer mere og mere forskning, som viser vigtigheden af, at vi alle har en sund tarm og fordøjelse.

Det siges faktisk, at 60-80 % af vores immunforsvar kommer fra netop vores fordøjelse. Så derfor er netop dette område et emne, som jeg vil have meget fokus på, i min vejledning.

For hvad vil det sige, at have en sund fordøjelse? Og hvad kan vi, som forældre, selv gøre for at være med til at styrke vores børns tarme og fordøjelse?

Vitaminer og Mineraler

Er du nogensinde i tvivl om, om dit barn får de vitaminer og mineraler, som det har brug for?

De fleste af os ved nok godt, at det er vigtigt, at vi dagligt indtager vigtige vitaminer og mineraler. Men det er ikke sikkert vi alle ved, helt hvilke der er de vigtigste for os, og i hvilke situationer.

Det vil jeg kunne hjælpe med. Jeg er blandt andet undervist i, hvilke mangelsymptomer der skal holdes øje med. Og også hvorfra vi så får de livsnødvendige byggesten.

For er det muligt at nøjes med en sund og varieret kost – eller kan det være nødvendigt at give tilskud, for at sikre kroppen har det, som den skal bruge til at udvikle sig bedst muligt?

Amning, MME og overgangskost

Når man står som nybagte forældre, er der i første omgang ét område, der fylder rigtig meget i den nye families hverdag. Nemlig:

Hvad skal den lille ny baby have?

Skal han/hun ammes, eller have flaske? Hvor ofte, hvor meget osv.? Og hvad skal man være opmærksom på?

Det er noget, som helt naturligt fylder rigtig meget. Og også et vigtigt område, som jeg kan guide jer i.

Søvn

Som jeg skrev i afsnittet ovenfor, fylder amning meget i starten af baby’s liv. Men søvnen er noget, der kan blive ved med at fylde meget, mens dit barn vokser.

For hvad er det optimale for at barnet udvikler sig bedst muligt, og hvordan kan vi støtte og hjælpe barnet til en god søvn?
Og hvorfor er det så vigtigt, at vi får nok søvn?

Det er derfor også et vigtigt område, som jeg kan vejlede dig i. 

Fødevarereaktioner

Èn ting er, hvad barnet skal spise for at få de nødvendige byggesten. Men i nogle tilfælde er der også fødevarer, som barnet bør undgå at spise.

Ikke fordi de ikke indeholder gode ting. Men fordi barnet måske døjer med enten en fødevareintolerance eller en decideret fødevareallergi. Det kan også skyldes at fordøjelsen ikke er helt udviklet endnu, så maden endnu ikke fordøjes så godt.

Det er derfor også vigtigt, at man har dette for øje. Og der er kendetegn og symptomer hos børn, som kan bruges som hjælp til at identificere en fødevarereaktion.

I nogle tilfælde kan det dog også blive nødvendigt, at få lavet en fødevaretest. Hvilket jeg, som børnesundhedsvejleder, også er i stand til at guide jer igennem.

Børnesygdomme

Som børnefamilier kommer vi næsten alle ud for de forskellige mest gængse børnesygdomme.

Og de er faktisk også en vigtig del af opbygningen af barnets immunforsvar. Men hvordan skal man forholde sig, når ens barn bliver sygt?

Det er faktisk muligt med naturlige midler, at minimere gener for barnet samtidig med, at kroppen støttes og styrkes til hurtigere at komme ovenpå.

Tapping

Tapping (også kaldet tankefelt-terapi) er også en rigtig interessant og bivirkningsfri behandlingsform. Det er en teknik som kan være god at kende, til at reducere for eksempel stress i kroppen, men kan også bruges ved fysiske smerter.

Tapping kan i nogle tilfælde virke med det samme, og det er en behandlingsform, som man selv kan udføre (eller måske lære sit ældre barn selv at bruge).

Afgiftning

I nogle tilfælde kan man også komme ud for, at sit barn har brug for afgiftning. Det kan skyldes mange årsager. 

Det kan have været nødvendig med medicinsk behandling, hvor barnet efterfølgende kan have brug for at få kroppen renset og styrket.

Afgiftning kan også være med til at hjælpe, hvis barnet døjer meget med eksem, træthed eller længerevarende inflammation. Det skyldes at disse lidelser kunne være et symptom på, at kroppen kæmper med noget inde i kroppen, som skal fjernes.

Homøopati og Bachs Blomsterdråber

På uddannelsen er jeg også blevet introduceret til homøopati og Bachs Blomsterdråber. Blandt andet baggrund og tankegangen omkring homøopati. Men også en kort gennemgang af nogle af de brugbare homøopatiske produkter i forhold til at støtte vores børns sundhed.

Homøopati bruges blandt andet ved infektioner, allergier, skrammer og adfærd. Og midlerne kan virke beroligende, og immunstyrkende. Uden at give bivirkninger.

Kolik og forstoppelse

Kolik og forstoppelse er kendte problemer ved rigtig mange børnefamilier. Derfor er der også rigtig mange familier der i dag bruger Movicol Junior (som er et middel mod forstoppelse), for at hjælpe deres børn.

Men der findes også andre metoder til at hjælpe mod forstoppelse. Nemlig ved at støtte barnet tarme, og måske fjerne noget fra kosten, som generer barnets mave og tarmsystem.

Allergi, Eksem og Smerter

Allergier og eksemer er også interessante områder at kigge ind i. De opstår ved at kroppen overreagerer på noget den bliver udsat for. Her findes der selvfølgelig mange medicinske præparater, som kan hjælpe dit barn, ved at lindre symptomerne. Men ville det ikke være bedre, hvis man kunne finde ind bagved problemet og finde årsagen til, at kroppen reagerer som den gør? Men det kan være en jungle at finde frem til, hvad det er der tricker allergien/eksemen. Det har vi selv oplevet, da især vores yngste har døjet med sin hud. Men vi har nu fundet det, som hendes krop siger fra overfor, og kan derfor nu meget bedre støtte hendes krop, til at undgå hendes eksemudbrud (og hurtigere afhjælpe, hvis hun alligevel får noget hun ikke tåler så godt).

Vaccinationer

Vaccinationer er et “hot topic”, og jeg vil hverken anbefale for/imod vaccinationer. Men det, som jeg synes især er vigtigt, når vi snakker vaccinationer, er at vi sætter os ind i de vaccinationer, vi vil give/ikke vil give vores børn.

På den måde får vi også en bedre forståelse for, hvad vi selv kan gøre for at støtte og styrke sit barns krop før og efter en eventuel vaccination.

Adfærd

Der er mange børn i dag, som får forskellige adfærdsdiagnoser. Og faktisk er der kendte områder (indenfor funktionel medicin), som har en stor indflydelse på ændret adfærd hos børn.

Det kunne være inflammation, svækket immunforsvar eller måske kunne en afgiftning af kroppen hjælpe barnet.

Så derfor er det vigtigt at forstå og se på barnet og hele barnets sygdoms-historie. Hvornår startede det og hvad trickede det måske.

Vil du gerne vide mere?

Ovenfor har jeg kort beskrevet de områder, som jeg, som børnesundhedsvejleder, har fået en dydbegående viden om. Og løbende her på hjemmesiden vil der komme indlæg, som går lidt mere i dybden indenfor de forskellige områder. 

Men hvis der er et specifikt område, som du gerne vil, at jeg tager op først, er du velkommen til at skrive en kommentar herunder. 

Eller til at sende en mail til mig

Certificeret Børnesundhedsvejleder

Del indlægget

2 kommentarer til “Hvad kan en børnesundhedsvejleder hjælpe din familie med?”

  1. Pingback: Hjælp! mit barn har mellemørebetændelse. - Moller Merrild

  2. Pingback: Mælkesyrebakterier - Sådan laver du dine egne probiotika-bamser

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Inden du smutter helt!

Husk at tilmelde dig
5 tips til sunde børn

5 steps til sunde børn