Hjemmetræning

Hjemmetræning hvorfor og hvordan?

Hvorfor hjemmetræning

Bruger du hjemmetræning? Der er rigtig mange danskere, som vælger at træne styrketræning og cirkeltræning i fitnesscenter eller lokaler, som er fyldt med maskiner og træningsredskaber. Men det behøver ikke nødvendigvis, at være den eneste løsning for dig. Du kan også vælge at træne hjemme. Enten delvist eller helt. 

Men hvorfor skulle du egentligt gøre det? 

Når dine træningsredskaber er lige ved hånden, så kan det for nogle være lettere at få trænet. 

  • Du behøver ikke pakke træningstaske og køre/cykle ned i træningscentret for at klæde om, inden du er klar til at træne. Hvis du træner hjemme skal du bare skifte tøj.
  • Hvis du har børn hjemme, så har du under træningen mulighed for stadig at være tilstede og måske vil børnene endda deltage i træningen. Det gør mine nogle gange.
  • Måske bryder du dig ikke om at komme i fitnesscentre og svede med mange andre mennesker, og lugte til andres sved.
  • Du er ikke underlagt åbningstider og interne retningslinjer. Dit hjemmetræningscenter har altid åbent. Så du bestemmer 100 %.
  • Hvis du er alene med børnene kan du stadig træne. Du behøver ikke først finde en babysitter, for du er jo til stede. 
  • Du kan stadig holde øje med maden eller se et afsnit af din ynglingsserie, mens du træner.
  • Det kan gøres billigt og stadigt være yderst effektivt.
Sofa og træning i samme hus
Nyd en kop kaffe med træningen

Hvordan opbygger du hjemmetrænning

Når vi snakker om styrketræning eller cirkeltræning er det faktisk meget enkelt og det behøver ikke være en formue du har til at ligge i udstyr. Det behøver heller ikke fylde et helt rum. 

Selv har jeg lavet mit træningsrum i vores udestue/drivhus. Så har jeg en ekstra træningstrøje og tynde handsker. Om vinteren ved jeg så ,om jeg laver nok. Hvis ikke så fryser jeg og så skal der skrues op for intensiteten. Om sommeren rykker jeg nogle gange mit udstyr ud på terrassen eller i haven. Andre gange rykker jeg det ind i stuen og træner nogle af øvelserne med børnene Det rum, hvor du har dit træningsudstyr må gerne være centralt i huset, men samtidigt ikke et rum, hvor man bevæger sig igennem hele tiden og bliver irriteret over at skulle se på udstyret. Det vil være fint, hvis dit træningsudstyr kan ligge fremme hele tiden. Det gør det lettere at starte med at træne. Nogle gange kan tanken om at etablere træningsområdet først være nok, til at du mister motivationen og ikke får trænet.

Hvilket udstyr er nødvendigt?

Det kommer selvfølgeligt helt an på, hvilke øvelser du gerne vil træne. Men du kan gennemføre et yderst effektivt og motiverende træningsprogram med meget få hjælpemidler. WorkBees har udarbejdet et styrketræningskoncept, hvor det udelukkende er håndvægte, kropsvægt og en bænk, som er nødvendig. Men ellers kan du komme rigtig langt med håndvægte, et par sandsække eller vægtskiver på 10 kg, en træningsmåtte og en bænk.

Selv har jeg fundet en træningsbænk og to håndvægte med ekstra skiver på DBA for under 1.000 kr.. Jeg havde allerede tre træningsmåtter i hjemmet. Da jeg var kommet godt igang med hjemmetræning, valgte jeg at investere yderligere 300 kr. i to håndvægte med skiver. Og det er netop de træningsredskaber, som er nødvendige for at kunne gennemføre styrketræningskonceptet fra WorkBees

Hjemmetrænings udstyr - belastning
Hjemmetræning til hende | styrketræning

Primært eller et alternativt

Når alt er skrevet, så behøver hjemmetræning ikke udelukke fitnesscentret eller omvendt.  Der er også mange fordele ved fitnesscentret. Men hvis du eksempelvis kun kan deltage 1 eller 2 gange om ugen, så vil du kunne booste din træning gennem hjemmetræning og det endda til små penge. Hvis du ikke behøver splinter nyt udstyr. Og alle øvelserne i hjemmetræningscentret kan du med garanti også gennemføre i et fitnesscenter. Det omvendte er langt fra sikkert.

Så set herfra skal du ikke lade dig afskrække af at lave et område til hjemmetræning. Og du skal heller ikke afskrække dig af, om du kan træne effektivt og blive stærkere. For det kan du let. 

Du kan evt. læse mere her i forhold til et godt træningskoncept her.

Hjemmetræning på gulv
Kvinde træner hjemme | hjemme træning

Inden du smutter helt!

Husk at tilmelde dig
5 tips til sunde børn

5 steps til sunde børn